piątek, 31 sierpnia 2012

GALARETKA Z MELONÓW I WINOGRON

 

Sładniki:

6 listków żelatyny 250g miąższu z melona miodowego
200 g zielonych winogron najlepiej bezpestkowych
50g cukru
100 ml soku jabłkowego lub białego wina
1 łyżka stołowa posiekanych listków mięty
 

Wykonanie

Żelatynę przgotowac wg instrukcji na opakowaniu.
Melona umyc obrać ze skórki i usunąć pestki
Winograna umyć i osuszyć
Przygotować puree z 50g winogron i 50g melona , pozostale winogrona i melona pokroićna małe kawałki. Puree owocowe wymieszać z cukrem, sokiem jabłkowym lub winem i listkami mięty
 
Żelatynę rozpuścić, wymieszac z niewielką ilosćia puree a następnie z całością i odstawić do schłodzenia
 
Gdy masa zacznie zastygać , dołozyć kawałki owoców i przełożyć do puchrków
 
Czas przygotowania :
około 30 minut bez zastygania
 
Wartość porcji:
504 kJ
121 kcal
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz