poniedziałek, 23 lipca 2012

MUS CZEKOLADOWY

MUS CZEKOLADOWY




Składniki:

100g czekolady deserowej
50g czekolady mlecznej
3 białka
125 ml śmietanki

wykonanie:

  • Czekoladę połamać na kawałki i na wolnym ogniu, w kąpieli wodnej podgrzewać, doprowadzając do powstania płynnej masy.
  • Ubić białkana bardzo sztywną pianę, wymieszać ją ostrożnie z gorąca masą czekoladową.
  • Ubić śmietankę, lekko wymieszać ją z kremem.
  • Deser wstawić do lodówki na 2 godziny.
  • Przed podaniem ułożyć porcje w pucharkach lub na tależykach i dowolnie udekorować
Czas przygotowania : ok 30 minut ( bez chłodzenia)
Wartość porcji: 1287 kJ, 308 kcal

SMACZNEGO !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz