poniedziałek, 23 lipca 2012

TRIFLE

TRIFLE


Składniki:

4 żółtka
75g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
150g spodu biszkoptowego
50g konfitury truskawkowej
100 ml łagodnej sherry
500 ml ciepłego mleka
75 ml śmietanki kremówki
8 truskawek
4 biszkopty szampańskie

wykonanie:

  • żółtka utrzeć z cukrem na pianę
  • biszkoptowy spód posmarować konfiturą truskawkową, pokroić w kostkę i rozłożyć do czterech pucharków, skropić sherry
  • do masy z ubitych żółtek dodać mlekoi w gorącej kąpieli ubijać na krem. Gotowy krem rozłożyć do puchrkówi ostudzić.
  • Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, schlodzony krem ozdobić śmietana, truskawkami i biszkoptami

Czas przygotowania ok 40 minut
Wartość porcji: 1952 kJ, 466 kcal

SMACZNEGO !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz