TRIFLE
Składniki:
4 żółtka75g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
150g spodu biszkoptowego
50g konfitury truskawkowej
100 ml łagodnej sherry
500 ml ciepłego mleka
75 ml śmietanki kremówki
8 truskawek
4 biszkopty szampańskie
wykonanie:
- żółtka utrzeć z cukrem na pianę
- biszkoptowy spód posmarować konfiturą truskawkową, pokroić w kostkę i rozłożyć do czterech pucharków, skropić sherry
- do masy z ubitych żółtek dodać mlekoi w gorącej kąpieli ubijać na krem. Gotowy krem rozłożyć do puchrkówi ostudzić.
- Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, schlodzony krem ozdobić śmietana, truskawkami i biszkoptami
Czas przygotowania ok 40 minut
Wartość porcji: 1952 kJ, 466 kcal
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz